Ratsastustunnit

Ratsastustunteja järjestetään kaikentasoisille ryhmille aina pienten lasten ponitalutustunneista valmennusryhmiin asti. Ryhmäkoko vakiotunneilla on max. 8 ratsukkoa. Opetusta annetaan niin koulu-, ja esteratsastuksessa sekä hevosmiestaidoissa. Tunnit pidetään maneesissa tai ulkokentillä, jonka lisäksi jokainen ryhmä käy kauden aikana myös maastossa. Opettaja jakaa hevoset ratsastajille etukäteen harkintansa mukaan, johon vaikuttavat mm. ratsastajan koko sekä taito. Tunnin kesto on 60 minuuttia pitäen sisällään selkäännousun ja jalustinhihnojen säädön sekä alku- ja loppukäynnit. Ratsastustunteja pidetään maanantaista lauantaihin.

Ratsastuskaudet

Vuosi on jaettu kevät- ja syyskauteen sekä kesäkauteen. Vakiotunnille sitoudutaan aina koko kauden ajaksi ja sitä varten ostetaan kausikortti. Kesäkaudella järjestetään  erilaisin teemoin päiväkursseja ja iltatunteja, jolloin hevoset myös viettävät ansaittua lomaa. Tunnit ovat normaalisti arkipyhinä, poislukien juhannusaatto ja -päivä sekä jouluaatto ja -päivä.  Näissä tapauksissa tunnit ratsastetaan etukäteen. Joissakin tapauksissa (esim. uudenvuoden aattona) tunnit voidaan ratsastaa jo aamupäivällä. Ratsastuskoulu pidättää oikeuden muokata tai siirtää ratsastajan ratsastustuntia esimerkiksi sääolosuhteiden, peruutusten tai muiden vastaavien syiden johdosta. Tästä otamme aina henkilökohtaisesti yhteyttä asiakkaisiin, mikäli tunti esim. pakkasen takia peruuntuu.

 

 

Ratsastunneille ilmoittautuminen

Ilmoittaudu ja osta korttisi www.hopoti.com ja varaa tunnit. Löydät kaikki hinnat, sekä varaus- ja peruutusehdot Hopotista. Suosittelemme varaamaan kaikki tunnit kerralla, näin varmistat paikkasi ryhmässä. Mikäli olet varaamassa ensimmäistä tuntiasi meille, suosittelemme varmistamaan itsellesi sopivan ryhmä ensin sähköpostilla info (at) vahannanratsastuskoulu.fi. 

Kausikortilla sitoudut ratsastamaan koko syys- tai kevätkauden. Kauden tuntien määrän, alkamis ja päättymisajankohdat löydät Hopotista. Kausikortin tunnit ratsastetaan kauden aikana. Talli lisää kausikorttiasiakkaat tunneille. Saat kaudesta varausmaksuun ja kolmeen erään jaetun laskun Hopotiin. Hopoti muistuttaa laskujen eräpäivistä sähköpostilla. Voit edelleen jakaa laskusi vielä pienempiin eriin maksuturvan kautta. Maksuturva perii tästä pienen koron. Huomaathan, että tuntisi varaus on alustava niin kauan, että varaus on maksettu. Maksamattomat alustavat varaukset poistetaan automaattisesti kolme päivää eräpäivän jälkeen, jolloin paikka vapautuu myyntiin muille asikkaille. Maksamalla laskusi ajallaan varmistat paikkasi ryhmässä.

 

 


Ohjeita ratsastamaan tulevalle

Saavu ajoissa tunnillesi, noin puolituntia ennen tunnin alkua. Näin ennätät puhdistaa ja varustaa ratsusi ennen tuntia. Ilmoitustaululla on lista, josta näet, millä hevosella ratsastat. Hevosten harjat löytyvät harjahyllystä, mahdolliset  suojat/pintelit ovat karsinan ovessa ja satula ja suitset  satulahuoneessa. Hoidettaessa karsinassa hevoset sidotaan aina vetosolmulla kiinni. Mikäli tarvitset apua hevosen varusteiden laittamisessa, voit pyytää apua tallilla keneltä vain. Jos saat ratsun jo valmiina edelliseltä tunnilta, ennätät seurata tuntia ja näin oppia oppia lisää katsomalla. Hevoset/ryhmät vaihtuvat tasatunnein, ja hevoset saapuvat kentälle tai maneesiin jonossa  yhtäaikaa, riimunnaruista talutettuina. 

Tunnin jälkeen jos hevosesi menee talliin tulee hevonen hoitaa huolellisesti. Ota varusteet pois, harjaa karva sileäksi ja putsaa kaviot. Kylmällä ilmalla hevoselle puetaan loimi, jos se on hikinen. Varusteet viedään takaisin omille paikoilleen satulahuoneeseen. Pese kuolaimet vedessä ja varo ettei nahkaosat kastu. Jollet ole kiireinen, pyyhi suitsien nahkaosat nihkeällä, satulasaippuoidulla sienellä.

 

 

Tunnin peruminen

Tuntien peruminen on siirtynyt Hopotiin. Mahdollisen esteen sattuessa, peru tuntisi Hopotissa mahdollisimman aikaisin, viimeistään 24h ennen tuntiasi. Liian myöhään tai peruttamatta jätetty tunti katsotaan käytetyksi, olipa syy mikä tahansa, sillä tuntipaikka ja hevonen olivat varattu sinulle. Vain äkillisissä sairaustapauksissa voidaan tunti hyvittää lääkärintodistusta vastaan vielä samana päivänä klo 9:00 mennessä. Sairasperuutukset tekstiviestillä. Tällaisessa tapauksessa voit myös lähettää tunnille samantasoisen tai itseäsi kokeneemman tuuraajan.

Poisjäännit tulee ratsastaa rästitunteina jonain toisena päivänä vapaalla paikalla. Niistä ratsastaja pitää itse huolen varaamalla rästitunnin Hopotista.  Rästitunnit tulee ratsastaa kausikortin voimassaoloaikana. Normaalit flunssasta tms. johtuvat poissaolot ratsastetaan normaalisti rästitunteina lääkärintodistuksesta huolimatta. Pitkäaikaiset poissaolot esim. tapaturman vuoksi neuvotellaan erikseen opettajan kanssa. Mikäli jostain syystä joudut lopettamaan ratsastuksen kokonaan, kesken  maksetun kausikortin (esim. tapaturman, raskauden tai muuton takia) voit myydä tuntisi eteenpäin. Ota tällöin aina yhteys opettajaan.

Huomioithan, että tunteja ei voi perua sähköpostitse.


 

Laadukas opetus

Ratsastuskoulumme on erikoistunut laadukkaaseen opetukseen ja hevosiin. Turvallisuus on myös yksi pääkriteerejämme. Järjestämme ratsastustunteja kaikentasoisille ratsastajille aina ponitalutustunneista vaativalle tasolle asti. ​Meillä pääset harrastamaan laadukkaasti hyvissä puitteissa.

Vakuutus

Kaikilla vakituisesti ratsastavilla on oltava vakuutusturva jonkin SRL:n seurajäsenyyden kautta (Goodwill Riders) tai Green Card. Ratsastuskoulu ei vakuuta oppilaita mahdollisten tapaturmien varalta. Alkeiskurssilaiset ja satunnaisratsastajat kuuluvat ns. satunnaisratsastajien vakuutuksen piiriin.

Pakkasraja

Talviaikaan pakkasraja tunneilla on -18°C, ponitalutuksessa ja alkeiskursseilla -15°C. Kovalla pakkasella, myrskyllä tms. voidaan ratsastustunnin tilalla pitää teoriatunti. Huom. Maneesin lämpötila ei ole sama kuin ulkona vallitseva lämpötila.

Ratsastustunnit

Ratsastustunnit

Ratsastustunnit