Sarmaa muistellen

Sarmaa muistellen

Kiitos Sarma kaikista ikimuistoisista ratsastuskokemuksista ja yhteisistä hetkistä, jotka sain kokea kanssasi yli kymmenen vuoden ajan. Heti ensitapaamisella tiesin, että sinusta tulee suosikkini. Opetit ratsastustaitojen lisäksi niin paljon kaikkea tunnetasolla, etteivät mitkään sanat riitä kertomaan. Olit paras ystäväni. Kiitos myös Vahannan ratsastuskoulu, sekä entiset että nykyiset opettajat, jotka jaksatte päivästä toiseen opettaa meitä ja saamme mahdollisuuden viettää aikaa upeiden hevosten kanssa.

Monet muistavat, että alkuaikoina Vahantaan tullessaan  Sarma oli melkoisen vauhdikas ja säpäkkä. Muistaako joku vuosiluvun? Itseltäni löytyy ensimmäinen valokuva vuodelta 2008. Aina ratsastus ei sujunut käsikirjoituksen mukaan; varsinkin maastossa ja esteradoilla Sarma oli niin täpinöissään. Useimmiten jännittävässä tilanteessa auttoi, kun pysyi itse rentona, hengitti rauhallisesti ja käytti hiljaista ääntä rauhoitteluun. Toisinaan tasapaino oli koetuksella ja kerran putosinkin Sarman kyydistä esteillä muutaman pukkihyppelyn jälkeen.

Meillä oli kuitenkin aina kivaa! Eikä Sarma tehnyt koskaan mitään ilkeyttään, sehän oli maailman herttaisin luonteeltaan. Välillä se oli vaan niin innoissaan, enkä varmaan aina osannut kertoa sille, mitä halusin. Tuulisella ja myrskyisellä säällä maneesi oli vähän pelottava paikka, jolloin Sarma saattoi olla levoton olosuhteista johtuen. Kunpa aina osaisimme tulkita, mitä hevoset haluavat meille viestittää. Polkuja on monia ja kaikki menetelmät, jotka tekevät meistä parempia hevosihmisiä, ovat kokeilemisen arvoisia. Omien tietoisuus- ja läsnäolotaitojen harjoittaminen on ainakin yksi hyvä tie.

Parhaimpia muistojani Sarman kanssa on estekurssi Vahannassa vuonna 2010, jolloin olimme myös derbyllä hyppäämässä maastoesteitä. Kurssilta on tallessa video, jota on mukava katsella porukalla ja muistella menneitä. Samalla videolla on muitakin "vanhoja Vahantalaisia" - Heldi, Peppi, Nomar, Raul, Leo ja Kerttu.

Iän myötä ja vuosien saatossa Sarman meno luonnollisesti rauhoittui ja siitä tuli monen ratsastajan lempihevonen. Useasti "Mamma" äänestettiin  Vahannan ratsastuskoulun suosituimmaksi hevoseksi. Kultaisen luonteensa ja herkkyytensä Sarma säilytti loppuun asti. Hevoset herättävät meissä suuria tunteita ja varsinkin, kun tulee luopumisen hetki. Onneksi kaikki ihanat muistot säilyvät ja lohduttavat meitä surullisina aikoina...

Sarmaa lämmöllä muistaen ja kaivaten,
Susanne


Kirjoittaja on käynyt Vahannan ratsastuskoululla vuodesta 2004 asti. Hän harrastaa ratsastuksen lisäksi joogaa (Yin, Aerial, Yoga Wheel), koiran kanssa lenkkeilyä ja muuta liikuntaa.
Valokuvat: Taru Sunell & Jenna Koskinen

8 hyvää syytä harrastaa ratsastusta
Vahannan Ratsastuskoulu

Vahannan Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, joka sijaitsee Ylöjärvellä hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain 20km Tampereen keskustasta.  Ratsastuskoulumme on erikoistunut laadukkaaseen opetukseen ja hevosiin. Turvallisuus on myös yksi pääkriteerejämme. Järjestämme ratsastustunteja kaikentasoisille ratsastajille aina ponitalutustunneista vaativalle tasolle asti. ​

Ratsastuskoulun Blogi


BlogiRatsastuskoulun blogissa kuullaan hörinää tallin käytäviltä. Blogissa kirjoitellaan ajankohtaisista asioista sekä kuullaan mietteitä ratsastuksesta ja hevosista eri kirjoittajilta. Tervetuloa lukemaan!

Edellinen postaus

Blogi

Outin upeat hevoset Ratsastuskoulu Hubertukselta muuttivat uuden työn perässä Vahantaan! Tervetuloa Vahantaan Lili, Karmena, Jamilla, Atte, Rico ja Dille! Lue koko teksti.

About the author: Vahannan Ratsastuskoulu

Vahannan Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, joka sijaitsee Ylöjärvellä hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain 20km Tampereen keskustasta. Tarjoamme ratsastustunteja ja -kursseja kaiken ikäisille ja tasoisille ratsastajille - aloittelijoista aina tavoitteellisempaan valmennukseen saakka. Ratsastuskoulumme erikoistunut tasokkaaseen opetukseen ja hevosiin, sekä turvalliseen toimintaan.

Has one comment to “Sarmaa muistellen”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.