Ratsastuksenopettajan opinnot Ypäjällä
Talvista viikonloppua kaikille! Lunta tulee, mutta onneksi päivät ovat jo pidentyneet ja niinpä myös oppilaat ovat päässeet hevosten kanssa nauttimaan lumisesta metsästä ja auringonpaisteesta! Mukavaa vaihtelua talven maneesissa vietetyn ajan jälkeen!
Suurin osa oppilaista tietääkin, että jatko-opiskelen Ratsastuksenopettajaksi Ypäjän Hevosopistolla. Opiskelen Ratsastuksenopettajaksi ja Valmentajaksi monimuoto-opiskeluna ratsastuskoulutyön ohessa. Aiemmalta koulutukseltani olen Ratsastuksenohjaaja (2005) sekä Eläintenhoitaja (2014).
Opiskeluni Ratsastuksenopettajaksi koostuu erilaisista koululla sekä kotona tehtävistä opintotehtävistä. Teoriaopintoja on runsaasti ja lähiopetuspäivistä Ypäjällä iso osa kuluukin erilaisilla luennoilla. Tutkinto sisältää ratsastuksen ja ratsastuksen opettamisen lisäksi ratsastuskoulutoiminnasta huolehtimista, yritystoimintaa, sekä tietysti hevosten hyvinvoinnista huolehtimista.
Teoriatuntien aiheet ovat vaihtelevia ja mielenkiintoisia. Esimerkiksi viimeksi lähiopetuspäivillä oli muun ohjelman lisäksi Eläinlääkäri Seppo Hyypän luentoja hevosten rakenteen vaikutuksesta hevosen terveyteen. Edellisellä jaksolla puolestaan tutkimme erilaisia satuloita ja avasimmepa yhden satulankin, koska epäilimme sen rungon olevan vaurioitunut. Valmentajaopintojen puolella olemme perehtyneet Antidoping-sääntöihin sekä miettineet ratsastajan ravitsemusasioita harrastajan lisäksi myös kilpaurheilun näkökulmasta.
Yleensä koulupäiviin kuuluu myös ratsastusta. Opiskelijalla tulee olla käytössään oma hevonen sekä koulu-, että esteratsastukseen. Ratsastuksenopettajan loppukokeet suoritetaan kouluratsastuksessa tasolla vaativa B ja rataestekokeet ovat korkeudeltaan 115cm. Lisäksi on näyttö maastoesteratsastuksesta. Minulla ei ole tällä hetkellä omaa hevosta, joten olen lainannut hevosia ystäviltäni ja valmennettaviltani, sekä välillä myös ratsastuskoululta. Ratsastuskoulun hevosista mukaan Ypäjälle opekouluun ovat päässeet mm. Kalle ja Corina. Lisäksi koulutukseemme kuuluu nuoren, 3-4-vuotiaan hevosen koulutusta.
Ratsastamisen ja kirjallisten töiden lisäksi osaamista pitää osoittaa myös käytännössä. Niimpä myös osa meidän Vahannan Ratsastuskoulumme oppilaista on päässyt mukaan opintoihini toimimalla kotiryhminä, joiden kehitystä seurataan muun muassa videoimalla opetussuunnittelemiani sekä ohjaamiani tunteja.
Opiskelu on ollut kaikkinensa hyvin antoisaa, vaikka koulupäivät ovat välillä pitkiä ja tehtävien palautuspäivät tuntuu aina tulevan liian nopeasti, heh! Arvioitu valmistumisaikani on loppusyksystä, joten melkoinen rutistus on vielä edessä. Itsensä kehittäminen on kuitenkin tässäkin työssä tärkeää ja innostunein mielin lastaankin taas ensi viikolla ratsun traileriin ja suuntaan muutamaksi päiväksi Ypäjälle koulunpenkille!
Henna

Vahannan Ratsastuskoulu
Vahannan Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, joka sijaitsee Ylöjärvellä hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain 20km Tampereen keskustasta. Ratsastuskoulumme on erikoistunut laadukkaaseen opetukseen ja hevosiin. Turvallisuus on myös yksi pääkriteerejämme. Järjestämme ratsastustunteja kaikentasoisille ratsastajille aina ponitalutustunneista vaativalle tasolle asti.
Ratsastuskoulun Blogi
Ratsastuskoulun blogissa kuullaan hörinää tallin käytäviltä. Blogissa kirjoitellaan ajankohtaisista asioista sekä kuullaan mietteitä ratsastuksesta ja hevosista eri kirjoittajilta. Tervetuloa lukemaan!
Edellinen postaus
Tiistaina menin tuttuun tapaani tallille, oli vuorossa odotettu estetunti. Olin jo aiemmin lukenut Hopotista, että tänään ratsunani toimisi Corina. Hyppäsin Corinalla jo muutama viikko aiemmin... Lue koko teksti.
Has one comment to “Ratsastuksenopettajan opinnot Ypäjällä”
You can leave a reply or Trackback this post.