Inkan ja Corinan estetunti

Inkan ja Corinan estetunti

Tiistaina menin tuttuun tapaani tallille, oli vuorossa odotettu estetunti. Olin jo aiemmin lukenut Hopotista, että tänään ratsunani toimisi Corina. Hyppäsin Corinalla jo muutama viikko aiemmin ensimmäistä kertaa, joten nyt jo tiesinkin vähän miten poni toimii esteillä. Minun ei itse tarvinnut hoitaa Corinaa tunnille, koska poni olikin jo meitä edeltävällä tunnilla. Auttelin siis sitten tallikavereita laittamaan heidän ratsujaan tunnille ja samalla vaihdettiin päivän kuulumisia.

Maneesissa me vaihdettiin Corinalle estesatula selkään ja sitten hyppäsinkin jo kyytiin. Verkassa käveltiin ensin muutama kierros pitkin ohjin, ja sitten ruvettiin ravailemaan. Corina oli alusta alkaen hyvin mun avuilla ja tuntui muutenkin tosi vastaanottavaiselta!

Ruvettiin sitten laukkailemaan ja laukatkin sujui ok hyvin. Otin laukkaa päädyissa ympyröillä työstäen, kun taas pitkällä sivulla menin kevyemmällä istunnalla vähän enemmän eteen. Opettajan neuvoin saatiin laukkaa vieläkin paremmaksi, ja poni alkoikin sitten liikkumaan tosi nätisti eteenpäin!

Inkan ja Corinan estetunti

Ruvettiin ottamaan verryttelyhyppyjä ristikolle oikeaan kierrokseen. Tulimme siis laukassa päädyssä olevaa ristikkoa, jolle käännettiin aika tiukka kurvi, joten käännöksessä piti tasapainottaa hyvin hevosia. Tultiin ristikkoa muutaman kerran, ja saatiin siihen todella hyviä hyppyjä. Corina hieman "pelästyi" paikkaa vaihtanutta opettajaa toisella kierroksella, niin silloin tuli vähän hassu lähestyminen, mutta muuten verkkahypyt menivät tosi kivasti!

Inkan ja Corinan estetunti

Tämän jälkeen ristikko nostettiin pieneksi pystyksi. Tulimme vasemmassa kierroksessa ensin ristikon ikään kuin täyskaarrolla ja siitä jatkoimme mustavalkoiselle porttiesteelle kaarevalla linjalla. Tehtävässä piti olla tarkkana, että esteillä vaihtui laukat oikeiksi. Onneksi opettaja kuitenkin aina hihkaisi, jos tulikin väärässä laukassa esteeltä alas. Ensimmäisellä kierroksella tultiin sitten tosiaan siinä väärässä laukassa alas. Seuraavalla kierroksella pitikin kiinnittää huomiota nopeampiin laukanvaihtoihin. Tultiin tämäkin pari kertaa ja toisella kerralla onnistui jo paljon paremmin ja Corina kuunteli tosi hyvin mun apuja.

"Tehtävässä piti olla tarkkana, että esteillä vaihtui laukat oikeiksi."

Inkan ja Corinan estetunti

Seuraavaksi oli vuorossa rata. Koko radan alku oli sama kuin edellä mainittu, mutta siihen lisättiin vielä kolmen esteen linja. Esteet olivat linjalla vinottain, mutta ne piti tulla niin, että ratsastimme täysin suoran linjan. Esteiden väliin hevosten oli tarkoitus saada kolme laukka-askelta ja jotkut ponit tulivat neljällä. Ensimmäisenä menivät ne, jotka halusivat tulla radan hieman pienempänä, mutta itse olin luottavaisin mielin ja menin sen sitten vasta kun esteitä oltiin vähän nostettu.

Corinan kanssa ei ollut oikeastaan minkäänlaisia ongelmia, eikä se sanonut mitään vaikka esteet olivatkin vinottain. Silloin kun hyppäsin sillä ekaa kertaa muutama viikko sitten, se olisi saanut olla vähän menevämpi. Tiistaina linjalla kuitenkin päätin, että nyt mä ratsastan sinne ne kolme askelta ja me onnistuttiin! Tällä linjalla kyllä huomasi, että poni liikkui tosi rennosti eteenpäin ja saatiinkin sitten sitä mukaan tosi kivoja hyppyjä! Etenkin viimeinen kierros oli ihan superhyvä.

Inkan ja Corinan estetunti

"Corina on vaan niin ihana ja se selkeästi tykkää hyppäämisestä!"

Inkan ja Corinan estetunti

Loppuraveissa annoin ponin venyttää ihan reilusti kaulaa ja selkää, sekä hölkkäilin muutenkin rennommin. Jäi kyllä ihan todella hyvä fiilis tunnista ja loppukäyntien kautta lähdettiin tyytyväisen oloisen hevosen kanssa takaisin talliin. Corina kyllä ansaitsi tallissa ylimääräiset rapsutukset!

Kaiken kaikkiaan tunti oli meidän osalta tosi onnistunut ja tehtävät oli kivoja. Sain myös tosi hyviä vinkkejä Corinan ratsastamiseen!

Inka, tiistain klo 19-20 ryhmästä

8 hyvää syytä harrastaa ratsastusta
Vahannan Ratsastuskoulu

Vahannan Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, joka sijaitsee Ylöjärvellä hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain 20km Tampereen keskustasta.  Ratsastuskoulumme on erikoistunut laadukkaaseen opetukseen ja hevosiin. Turvallisuus on myös yksi pääkriteerejämme. Järjestämme ratsastustunteja kaikentasoisille ratsastajille aina ponitalutustunneista vaativalle tasolle asti. ​

Ratsastuskoulun Blogi


BlogiRatsastuskoulun blogissa kuullaan hörinää tallin käytäviltä. Blogissa kirjoitellaan ajankohtaisista asioista sekä kuullaan mietteitä ratsastuksesta ja hevosista eri kirjoittajilta. Tervetuloa lukemaan!

Edellinen postaus


Päivä ratsastuskoulussa

Vahannan Ratsastuskoulussa päivä alkaa joka aamu kello 6.00, jolloin päivän ensimmäinen työntekijä saapuu ja aloittaa päivänsä ruokkimalla tallin hevoset. Aamun ensimmäisenä suupalana ratsut saavat heinää ja... Lue koko teksti.

About the author: Vahannan Ratsastuskoulu

Vahannan Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, joka sijaitsee Ylöjärvellä hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain 20km Tampereen keskustasta. Tarjoamme ratsastustunteja ja -kursseja kaiken ikäisille ja tasoisille ratsastajille - aloittelijoista aina tavoitteellisempaan valmennukseen saakka. Ratsastuskoulumme erikoistunut tasokkaaseen opetukseen ja hevosiin, sekä turvalliseen toimintaan.

3 comments to “Inkan ja Corinan estetunti”

You can leave a reply or Trackback this post.

 1. cheap creamation - 14.11.2018 at 12:06 am Reply

  You actually make it seem so easy with your presentation but I
  in finding this matter to be really one thing which I believe I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me. I am taking a look
  ahead on your next publish, I will attempt to get the dangle of it!

 2. Susanne - 9.2.2018 at 5:06 pm Reply

  Onpa hienoja ja hyvin onnistuneita kuvia! Todella iloisen ja tasapainoisen näköinen ratsukko! Hyvä fiilis välittyy tekstin ja kuvien läpi 🙂

  • Vahannan Ratsastuskoulu - 18.3.2018 at 9:55 am Reply

   Kiitos ihanasta kommentista! Nämä fiilikset ratsastustunneilla ovat niitä mitä aina kovasti tavoitellaan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.