Emman ja Jamillan estekisat

Emman ja Jamillan estekisat

Heräsin aamulla innokkaana. Luvassa olisi kauan odotetut estekisat. Ratsunani toimisi ensimmäistä kertaa yksi tallin uusimmista hevosista, rohkea suomenhevonen Jamilla! Olimme käyneet Jamillan kanssa jo muutamissa valmennuksissa ja olin hypännyt sillä myös omalla tunnillani. Olin edellisenä iltana pessyt ja katsonut valmiiksi kaiken, mitä tarvitsisin kisoissa. Söin nopeasti aamupalaa ja vaihdoin kisavaatteet päälle. Sen jälkeen lähdettiinkin jo tallille! Äiti vei minut ja minun pari kaveria tallille.

Emma ja Jamilla

Tallilla ensimmäiseksi menin putsaamaan Jamillan varusteita. Ne olivat jo aika puhtaat, joten pääsin helpolla siinä kohtaa! Seuraavaksi haimme hepan sisälle ja aloitimme harjailemaan sitä. Jamilla oli vähän kurassa pihalta tultuaan, joten siinä meni hetki. Päätettiin, että ei tehdä näihin kisoihin mitään lettejä, vaan annetaan harjan ja hännän olla ihan vaan vapaana.

"Radan rakennus alkaa!", joku huusi.

Saatiin Jamilla juuri valmiiksi ja lähdettiin sitten kokoamaan esteitä. Rata näytti aluksi aika vaikealta muistaa, mutta monen kertauskerran jälkeen se alkoi painua mieleen. Ensin oli 60 cm luokka. Oma lähtoni oli vasta seuraavassa luokassa. Vaihdoin tallissa vielä kisatakin päälle ja saappaat jalkaan. Seuraavaksi ratsulle kamat päälle ja sitten olisi valmista! "70 cm verkka alkaa nyt", meille sanottiin ja lähdettiinkin siitä sitten maneesia kohti!

Emma ja Jamilla

Maneesissa kaverini Peppi auttoi minut selkään ja alettiin saman tien verkkaamaan. Ravissa työskentelin ensin aika rennosti ja sen jälkeen pyysin Jamillaa ravaamaan vähän enemmän eteenpäin. Otettiin laukkaa koko maneesissa, välillä kevyessä istunnassa ja välillä ihan harjoituslaukkaa. Kun alettiin ottamaan verkkahyppyjä, Jamilla vähän lössähti. Ekat hypyt ei oikein menneet nappiin, mutta opettajan neuvoilla saatiin niistä hyviä! Viimeiset hypyt sujuivatkin jo tosi hyvin ja Jamilla liikkui mukavasti.

Emme olleet ensimmäisinä vuorossa, joten odoteltiin odotusalueella ja katseltiin muitten suorituksia. Ihailin, kuinka älyttömän hyvin muilla meni! Kuuluttajan ääni kajahti kaijuttimesta: "Seuraavana Emma Äijälä ja Jamilla!" Radalle saapuessani kertasin sen vielä nopeasti mielessäni ja muistelin, miten olin miettinyt ratsastavani. Tervehdin tuomaria ja sitten lähdettiin!

Kaviot rummuttivat maneesin pohjaa, kun laukkasimme kohti ensimmäistä estettä.

Hypystä tuli hyvä! Seuraavat esteet sujuivat myös hyvin ja mielestäni ratsastin myös hyvin. Arvosteluna oli 367.1 eli puhtaan ensimmäisen vaiheen jälkeen ratsastettaisiin suoraan toinen vaihe, jossa mitattiin aikaa. Kahdeksas ja viimeinen este lähestyi. Senkin Jamilla selvitti mahtavasti. Teimme puhtaan radan eli sitten vaan toiseen vaiheeseen! Pyysin Jamillaa etenemään vain hieman reippaammin, sillä en halunnut rikkoa tahtia. Toisessa vaiheessa oli neljä estettä, joista ensimmäistä me nyt lähestyimme. Sille oli aika tiukka käännös, joten kääntävistä avuista sai huolehtia erityisen paljon. Olin suunnitellut tekeväni toiselle esteelle myös aika tiukan tien, mutta radalla aloin epäröimään sitä. Päätös oli tehtävä nopeasti, joten päätin kuitenkin yrittää. Tie onnistui kuitenkin niin kuin olin kuvitellutkin. Este tuli Jamillalle vähän yllättäen, mutta rohkeana hevosena se hyppäsi senkin tosi kiltisti! Vielä kaksi estettä jäljellä. Ne sujuivat myös hyvin! Radan jälkeen kehuin Jamillaa tosi paljon. Rata meni nappiin ja Jamilla pelitti tosi mukavasti!

Emma ja Jamilla

Vähän ajan päästä Jamillan toinen ratsastaja kiipesi selkään ja lähti verkkaamaan. Itse menin kavereitteni kanssa istumaan maneesin katsomoon. Luokan jälkeen oli vuorossa palkintojenjako. Ajattelin, että rata meni hyvin, mutta en ollut uskoa korviani, kun kuuluttaja kuulutti minut ja Jamillan luokan voittajiksi. Hymyillen kävin hakemassa sinivalkoisen ruusukkeen palkintojenjakajalta. Tallissa kehuin ja taputin Jamillaa vielä erityisen paljon!

Kisojen jälkeen hoidimme Jamillan hyvin pois ja purimme radan. Lähdimme kotia kohti hyvillä mielin ja innokkaalla odotuksella seuraavia kisoja varten. "Super Jamilla", ajattelin itsekseni.

-Emma

Postauksen kuvituksena kuvia Emman ja Jamillan estetreeneistä © Pinja Puro.

8 hyvää syytä harrastaa ratsastusta
Vahannan Ratsastuskoulu

Vahannan Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, joka sijaitsee Ylöjärvellä hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain 20km Tampereen keskustasta.  Ratsastuskoulumme on erikoistunut laadukkaaseen opetukseen ja hevosiin. Turvallisuus on myös yksi pääkriteerejämme. Järjestämme ratsastustunteja kaikentasoisille ratsastajille aina ponitalutustunneista vaativalle tasolle asti. ​

Ratsastuskoulun Blogi


BlogiRatsastuskoulun blogissa kuullaan hörinää tallin käytäviltä. Blogissa kirjoitellaan ajankohtaisista asioista sekä kuullaan mietteitä ratsastuksesta ja hevosista eri kirjoittajilta. Tervetuloa lukemaan!

Edellinen postaus

Parhaimpia muistojani Sarman kanssa on estekurssi Vahannassa vuonna 2010, jolloin olimme myös derbyllä hyppäämässä maastoesteitä. Lue koko teksti.

About the author: Vahannan Ratsastuskoulu

Vahannan Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, joka sijaitsee Ylöjärvellä hyvien kulkuyhteyksien päässä, vain 20km Tampereen keskustasta. Tarjoamme ratsastustunteja ja -kursseja kaiken ikäisille ja tasoisille ratsastajille - aloittelijoista aina tavoitteellisempaan valmennukseen saakka. Ratsastuskoulumme erikoistunut tasokkaaseen opetukseen ja hevosiin, sekä turvalliseen toimintaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.